Berlijn - driedaagse reis

Berlijn - driedaagse reis

Er is geen stad in Europa met zo’n bijzondere geschiedenis als Berlijn. In 2014 is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Met deze reis gaan we op zoek naar sporen van de muur.

Programma
  • Dag 1
Vertrek vanuit Nederland in de vroege middag. Aankomst Berlijn in de avond, inchecken bij het hotel.
  • Dag 2
Na het ontbijt beginnen we met een rondleiding door de permanente expositie "GrenzErfahrungen. Alltag der Deutschen Teilung" in het "Tränenpalast" aan de Friedrichstraße. Dit is de bekende voormalige grensovergang van Oost naar West Duitsland.

Daarna maken we een 3-uur durende stadsrondrit langs de voormalige route van de muur. Je bezoekt de Gedenkstätte Berliner Mauer, met voormalige wachttorens, resten van de muur, de dodenzones en natuurlijk ook de mooiste bezienswaardigheden in Oost en West Berlijn tussen de Kurfürstendamm en de Karl-Marx-Allee. Natuurlijk is er gelegenheid om foto’s te maken bij o.a. de Brandenburger Tor en de East Side Gallery. Na de rondrit heeft iedereen tijd voor zichzelf.
  • Dag 3 
Na het ontbijt maken we een rondvaart van een uur door de historische binnenstad. Deze gaat langs het Bundeskanzleramt, Reichstag en het Museumsinsel. Vanaf het water zie je de andere kant van de voormalig verdeelde stad. Na de rondvaart rijden we terug naar Nederland. Je ontvangt ter herinnering aan deze reis een Berlijnse souvenir.

Praktisch
  • Inclusief: busvervoer, ervaren chauffeur, stadsrondrit o.l.v. gids, entree expositie, rondvaart, souvenir 
  • De prijs genoemd in de offerte is geheel afhankelijk van de reisdatum en beschikbaarheid.

Deel deze pagina

Deel dit uitje :
Meer informatie
0572-391439 Toon telefoonnummer


Aanvraag versturen
Locatie
Berlijn